Välimäki má druhý titul z DP World Tour, opět zvládl play-off

DP World Tour
Välimäki má druhý titul z DP World Tour, opět zvládl play-off

Finský golfista Sämi Välimäki si v Kataru připsal svůj druhý titul z okruhu DP World Tour, když na Qatar Masters zvládl play-off proti Jorgemu Campillovi.


Do finálového kola vstupoval z první pozice španělský golfista, který hned na jedničce zaskóroval a až do šestnáctky zůstal bezchybný. Jenže právě na ní udělal osudovou chybu.

Zatímco v předchozích třech dnech využil tento čtyřpar ke skórování, nyní ránu ztratil. A na osmnáctce tak díky birdie proklouzl alespoň do play-off. V něm změřil síly s finským golfistou Sämim Välimäkim, jenž zahrál ve finále tři rány pod par a dostal se také na skóre -18.

V play-off se rozhodlo hned na první jamce. Välimäki narozdíl od Campilla dokázal zaskórovat a po třech a půl letech získal svůj druhý triumf z DP World Tour. Dodejme, že opět po play-off, neboť v březnu roku 2020 podobně přehrál Brandona Stonea.

Dvě rány od prvního místa zůstali Nacho Elvira či Scott Jamieson, který si tak zajistil kartu i na příští ročník evropské Tour. V TOP 10 skončili i největší hvězdy Qatar Masters, konkrétně Robert MacIntyre, Thörbjorn Olesen, Aaron Rai či Matt Wallace.