Po více než devíti letech nakročil Villegas k titulu na PGA Tour

PGA TOUR
Po více než devíti letech nakročil Villegas k titulu na PGA Tour

Asi ani sám kolumbijský golfista Camilo Villegas nečekal, že by ještě někdy mohl na PGA Tour bojovat o titul. Po dvou kolech WWT Championship je ale v čele a počítat se s ním jednoznačně musí. 


Jednačtyřicetiletý kolumbijský golfista je profíkem na PGA Tour od roku 2004. Na třech majorech skončil v TOP 10 a získat dokázal hned čtyři tituly. Jeho nejcennější pochází z Tour Championship z roku 2008, ten poslední se datuje do roku 2014, kdy o jedinou ránu porazil Billa Haase a Freddieho Jacobsona a triumfoval na Wyndham Championship.

Od té doby Villegas na větší úspěch čekal a pomalu se zdálo, že už nic dalšího nepřijde. Po dvou kolech v Mexiku ale senzačně vede a může se stát jednoznačně největším překvapením celého roku.

Villegas začal osmi birdie a stejný počet ran upsal i včera. Dvakrát sice odcházel s bogey, kromě osmi birdie ale trefil i eagle z pětiparové jedničky. Až 752. hráč světa je tak v čele o dvě rány před dalším zkušeným hráčem Mattem Kucharem.

Z evropských hráčů si v Mayakobě nejlépe vede Němec Stehpan Jaeger, jenž ze třetí pozice ztrácí tři rány. Vycházející hvězda Ludvig Aberg okupuje devátou příčku stejně jako další Němec Matthias Schmid.