Přes domácí hráče se přehnal Thajec Suwannarut, Brixi zůstal na svém

Přes domácí hráče se přehnal Thajec Suwannarut, Brixi zůstal na svém

Po Indonesian Masters se thajský golfista Sarit Suwannarut dočkal druhého titulu z Asian Tour, když se v rámci Volvo China Open přehnal přes domácí hráče a zvítězil s náskokem šesti ran. 


Sarit Suwannarut ve finálovém kole nasázel deset birdie, jen dvakrát chyboval a druhý titul z okruhu Asian Tour získal v naprostém poklidu. Druhou pozici obsadili domácí Guxin Chen a Taichi Kho z Hongkongu.

Právě Chen s dalším domácím hráčem Wenyim Dingem měli k triumfu po třech kolech nejblíže, oba ale ve finále zahráli jednu ránu nad par hřiště Hidden Grace Golf Club. Na čtvrté místo se poté propracoval Španěl Eugenio Lopez-Chacarra, jemuž se finálová runda poměrně povedla (68 ran a -4).

Český golfista Gordan Brixi začal závěrečnou pouť solidně a na jedenáctce a dvanáctce zaskóroval. První devítku zakončil dvěma birdie v řadě a na tu druhou se chystal se skóre -2. 

Druhá devítka se ale jednadvacetiletému hráči nevydařila, přišel hned o tři rány a tak se vrátil zpět na +1, tedy na skóre, se kterým do neděle vstupoval. Polepšil si alespoň v pořadí, z 57. příčky se dostal na dělenou čtyřiapadesátou.