Zkušenost tentokrát neuspěla, podruhé v kariéře se raduje van Rooyen

PGA TOUR
Zkušenost tentokrát neuspěla, podruhé v kariéře se raduje van Rooyen

V Mexiku se o triumf prali zkušení Camilo Villegas a Matt Kuchar, nakonec se ale z druhého úspěchu na PGA Tour raduje Erik van Rooyen. Na jeho drtivý závěr nikdo neměl. 


Z TOP 8 si ve finálovém kolu připsali chybu pouze Mackenzie Hughes a právě Erik van Rooyen. Třiatřicetiletý Jihoafričan přišel o ránu hned na jedničce, kde přitom v průběhu předchozích kol upsal čtyři rány.

Velmi brzy se tak zdálo, že van Rooyen o titul bojovat nebude. Dlouho se přetahovali lídři po třetím kole Matt Kuchar a Camilo Villegas. Oba hráli bezchybně, šestkrát zaskórovali a své skóre dostali na -25. Jenže to už bylo jisté, že se radovat nebudou.

Erik van Rooyen předvedl naprosto úchvatnou podívanou, především tedy na druhé devítce. Tu první zakončil s jedním bogey a dvěma birdie a na lídry ztrácel tři, respektive čtyři rány.

Jenže od desítky do dvanáctky třikrát v řadě zaskóroval, další zásah přidal na čtrnáctce a to nejlepší si schoval na samotný závěr. Po dvou birdie v řadě trefil na osmnáctce eagle a tím si zajistil svůj největší úspěch v dosavadní kariéře. Jeho předchozí úspěch si totiž připsal na Barracuda Championship, tedy podniku nižší kategorie.

O slávě a trofeji ale v rozhovoru po turnaji příliš mluvit nechtěl. Jeho nejlepší přítel Jon Trasamar totiž aktuálně bojuje s rakovinou a Jihoafričan tak v emotivním rozhovoru uvedl: "Každá jedna rána dnes byla pro něj."