Rahm k LIV Golf? Jsem přesvědčen o jeho setrvání, sdělil golfovému světu McIlroy

PGA TOUR
Rahm k LIV Golf? Jsem přesvědčen o jeho setrvání, sdělil golfovému světu McIlroy

LIV Golf by měl již brzy oznámit nová jména pro sezonu 2024 a spekulace tak každým dnem nabývají na síle. Mluvit se dokonce začalo o Jonu Rahmovi.


"Rahm mě trochu znepokojuje, protože se zdá být otevřený té myšlence. Na druhou stranu cítím, že má hluboké znalosti historie této hry a to mu zabrání se prodat. Doufám, že to tak bude," řekl nedávno analytik Golf Channel Brandel Chamblee.

Podobné spekulace byly vyvolány především faktem, že se Rahm nezúčastní nové ligy TGL, za kterou stojí PGA Tour a především dvojice Rory McIlroy - Tiger Woods.

"S lítostí musím potvrdit, že se první sezony TGL nezúčastním. Myslím si, že je to skvělá příležitost, ale právě teď to vyžaduje takový závazek, který nemohu splnit," napsal v odůvodnění Rahm. "Během úvodního ročníku nám bude Jon chybět. Chápeme, že hráči musí vyvažovat profesionální a soukromý život a Jonovu volbu tak plně respektujeme," stálo poté v prohlášení TGL.

A ačkoliv Rahm několikrát potvrdil svou náklonnost k PGA Tour, spekulace se rozjely. Ukončit je tak nyní musel i Rory McIlroy, který podobným fámám rozhodně nevěří.

"Mluvil jsem s Jonem před pár dny a byl bych šokován, kdyby od PGA Tour odešel. Jsem si docela jistý, že Jon je a bude hráčem PGA Tour," řekl McIlroy novinářům ve Fenway Parku, kde představoval svůj TGL tým Boston Coomon GC.