Historie PGA Tour přepsána! Postaral se o to Adam Long

PGA TOUR
Historie PGA Tour přepsána! Postaral se o to Adam Long

Do historie PGA Tour se dnes při prvním kole Bermuda Championship zapsal americký golfista Adam Long. 295. hráč světa trefil šedesátou fairway na PGA Tour v řadě. 


Svou naprosto úchvatnou sérii zahájil Adam Long v závěrečném kole Shriners Children's Open, kdy trefil dvě poslední fairwaye. Na WWT Championship v Mexiku byl Long senzačně bezchybný, neminul jedinou ze šestapadesáti fairwayí a už tím se zapsal do historie PGA Tour.

Něco podobného totiž naposledy dokázal Brian Claar v roce 1992 na Memorial Tournament. Nyní ale Long zašel dál a do historie PGA Tour se zapsal jako hráč, který zasáhl nejvíce fairwayí v řadě v historii.

V prvním kole Bermuda Championship se dostal na číslo 60, což se žádnému hráči v historii nejslavnější golfové Tour nepovedlo. Šestatřicetiletý hráč pokračoval a nakonec se dostal na číslo 69.

Pokračovat v této neuvěřitelné sérii ale už nebude. Na čtyřparové patnáctce totiž fairway minul a musí se tedy spokojit s číslem 69. Kromě toho může být spokojen i s vynikajícím vstupem do Bermuda Championship. Long trefil pět birdie, neudělal jedinou chybu a po první rundě dělí šestadvacátou příčku.