Homa s Thomasem hrají poprvé od Ryder Cupu a na Nedbank Golf Challenge si vedou skvěle

DP World Tour
Homa s Thomasem hrají poprvé od Ryder Cupu a na Nedbank Golf Challenge si vedou skvěle

Předposlední turnaj DP World Tour v sezoně 2022/23 je v plném proudu a největší šanci získat titul má po dvou kolech Američan Max Homa. Ten hraje poprvé po nepovedeném Ryder Cupu stejně jako Justin Thomas. 


Po Nedbank Golf Challenge bude v příštím týdnu následovat DP World Tour Championship, na kterém se bude hrát o celkem 10 milionů dolarů a právě tento turnaj rozhodne o konečném vítězi Race to Dubai.

V Jihoafrické republice nestartuje lídr Rory McIlroy a ani druhý muž průběžného pořadí Jon Rahm. A dalším hráčům z TOP 5 se až na Victora Pereze příliš nedaří. Francouz je po dvou kolech se skóre -5 na dělené patnácté pozici, Adrian Meronk dělí jednatřicáté místo a Ryan Fox až sedmačtyřicáté.

V čele jsou po dvou kolech dva hráči, vítěz Open de Espaňa z půlky října Matthieu Pavon a také Max Homa, který hraje poprvé od nepovedeného Ryder Cupu. I když v jeho případě musíme připomenout, že i přes jasnou porážku Spojených států amerických byl Homa nejlepším hráčem a jako nováček Ryder Cupu získal pro svou zemi 3 a půl bodu.

A skvěle zatím hraje i na hřišti Gary Player CC v Sun City. Za dvě kola upsal deset ran a neudělal přitom jedinou chybu. Před Moving day je tak rozhodně nejvážnějším kandidátem na titul. Doplňme, že by se pro Homu jednalo o první úspěch na DP World Tour.

Soupeře má ale velmi kvalitní. Jen dvě rány ztrácí Thorbjorn Olesen a Nicolai Hojgaard, o čtyři rány zpět jsou Tommy Fleetwood, Matt Wallace či krajan Homy Justin Thomas, který je ve hře také poprvé od neúspěchu v Římě.