Homa ovládl Nedbank Golf Challenge, celkovým vítězem s předstihem McIlroy

DP World Tour
Homa ovládl Nedbank Golf Challenge, celkovým vítězem s předstihem McIlroy

Vítězem Nedbank Golf Challenge se stal Max Homa, pro kterého je to první triumf v rámci DP World Tour. Celkové pořadí poté už popáté ovládl Rory McIlroy, který již nemůže být v tomto týdnu předstižen. 


Max Homa není členem DP World Tour a mimo majory se jednalo o jeho první start v rámci této Tour. A přesto ihned triumfoval, když na Nedbank Golf Challenge nedal nikomu šanci a druhého Nicolaie Hojgaarda zdolal o čtyři rány.

Sedmý hráč světa ve finále zopakoval své nejlepší kolo, upsal dalších šest ran i přes dvě bogey a raduje se tedy po zásluze. Hojgaard hrál bezchybně, čtyři zásahy mu ale nestačily. Třetí místo obsadil Thorbjorn Olesen a na čtvrtou příčku se dostal Justin Thomas, který tak po nepovedeném Ryder Cupu dostal pořádnou dávku vzpruhy.

Jen těsně se do nejlepší desítky nevešli Tommy Fleetwood či Adrian Meronk. Druhý jmenovaný skončil dělený patnáctý, další dva hráči v TOP 5 pořadí Race to Dubai Victor Perez a Ryan Fox se propadli ještě níže a tak už nyní víme, že vítězem letošního ročníku se podle očekávání stal Rory McIlroy.

Ten už nemůže být před posledním turnajem této sezony předstižen a vítězem evropské Tour se stává již popáté ve své kariéře.