Villegas se dočkal, Noren si na svou premiéru musí počkat

PGA TOUR
Villegas se dočkal, Noren si na svou premiéru musí počkat

Po více než devíti letech se Camilo Villegas konečně dočkal titulu na PGA Tour a opět šlo o velice emotivní moment. Smutný je naopak Švéd Alex Noren, který si tak na svůj první vavřín z nejslavnějšího golfového okruhu bude muset počkat. 


Camilo Villegas si poslední triumf na PGA Tour mohl užít v srpnu roku 2014 na Wyndham Championship. To nejlepší ale měl už v té době za sebou. V roce 2008 ovládl dva turnaje play-off FedEx Cupu a skončil druhý. Na U.S. Open i PGA Championship skončil v TOP 10 a vystoupal až na sedmé místo světového žebříčku.

Po roce 2014 ale definitivně přišel ústup. To nejhorší jej ale potkalo před třemi lety, kdy po boji s rakovinou přišel o dcerku Miu. Nyní se ale po více než devíti letech dočkal triumfu a svůj úspěch samozřejmě věnoval do nebe.

Kolumbijský golfista si start na Bermuda Championship zajistil díky druhému místu z Mexika a na hřišti Port Royal Golf Course už přemožitele nenašel. Villegas ve finálovém kole šest birdie, za celý turnaj vyrobil jen tři chyby a slavit tak může zaslouženě.

Nejvíce problémů mu zcela jistě dělal Alex Noren. Když Švéd stejně jako Villegas zaskóroval na čtyřparové patnáctce, bylo to jen o jedinou ránu. Rozhodující birdie ale zkušenější hráč přidal na sedmnáctce a Norena porazil o dva údery. Světová pětapadesátka ze Švédska si tak na svůj první titul z PGA Tour bude muset počkat.

Skvěle zahrál také Němec Matthias Schmid a třetím místem posunul své dosavadní kariérní maximum. Druhé umístění v TOP 10 během podzimní části slaví Číňan Carl Yuan, dělenou pátou příčku vybojovali Ryan Moore a Adam Scott.