Fleetwood znovu zklamal, po fantastickém závěru se z titulu raduje Nicolai Hojgaard

DP World Tour
Fleetwood znovu zklamal, po fantastickém závěru se z titulu raduje Nicolai Hojgaard

Tommy Fleetwood byl dlouho v čele DP World Tour Championship, ale další úspěch si nepřipíše. V Dubaji díky skvostnému závěru triumfoval Nicolai Hojgaard.


Tommy Fleetwood začal úchvatně, zaskóroval na jedničce a počtvrté v turnaji také na dvojce, kde ale tentokrát trefil dokonce eagle. Jenže od té doby už tak výrazný nebyl. Na úvodní devítce další birdie nepřidal, naopak na čtyřce chyboval.

Od desítky do patnáctky zapsal tři birdie a stále byl ve hře o titul. Jenže do hry se poměrně nečekaně vložil Nicolai Hojgaard. Druhý muž Nedbank Golf Challenge po bogey na dvanáctce rozehrál skvělou partii, nasázel pět birdie v řadě a na osmnáctce měl ideální šanci ke skórování také.

Hojgaard ale chyboval a dal příležitost ostatním. Fleetwood ztrácel jediný úder, Wallace a Hovland dva. Jenže Angličan na sedmnáctce chyboval a Wallace s Hovlandem trefili na osmnáctce vodu.

Žádný boj se tak nekonal a Nicolai Hojgaard získal svůj první titul v rámci Rolex Series. Pátou pozici vybojoval Jon Rahm, do nejlepší desítky se protlačil také Victor Perez a jen o vlásek se mezi TOP 10 nevešli Tyrrell Hatton či Rasmus Hojgaard.

Rory McIlroy na závěr DP World Tour Championship zahrál dvě rány pod par a s -10 dělí dvaadvacáté místo. Na stejné příčce skončil Sepp Straka, za nimi poté skončili Thorbjorn Olesen, Matt Fitzpatrick, Adrian Meronk či Ryan Fox.