Poslední turnaj je svátek, ale každá z nás chce vyhrát, soudí před finále LET Davidson Spilková

Klára Spilková
Poslední turnaj je svátek, ale každá z nás chce vyhrát, soudí před finále LET Davidson Spilková

Letošní sezona Ladies European Tour definitivně končí. O poslední body a postavení v žebříčku se nejlepší hráčky utkají ve španělské Marbelle na turnaji Andalucía Costa del Sol Open de España. O udržení mezi nejlepšími deseti bude bojovat i česká profesionálka Klára Davidson Spilková.


„Finálový turnaj je pro všechny z nás svátkem, ale je také cítit ve vzduchu, že se rozdávají poslední body do žebříčku a všechny z nás budou chtít vyhrát. Osobně turnaj beru jako jakýkoli jiný podnik. O svůj nejlepší golf se snažím pokaždé a jinak tomu nebude ani teď. Pravdou ale je, že se na něj opravdu nejen já hodně těším,“ napsala z jihu Španělska hráčka.

Turnaj se hraje bez cutu od čtvrtka 23. do neděle 26. listopadu na královském hřišti Las Brisas a pozvánku na něj obdrželo pouhých 75 nejlepších hráček dosavadního pořadí.

„Hřiště je opravdu velmi krásné. Prý je to šesté nejlepší hřiště ve Španělsku a je to znát. Jen to, v jak skvělé kondici je a kolik práce si s jeho přípravou všichni dali! Uvidíme, jaké bude počasí, ale pokud by mělo začít hodně foukat, bude to pro každou z nás obrovská výzva. Volba právě tohoto hřiště patří k nejlepším za celou sezonu a finálový turnaj mu bude hodně slušet,“ okomentovala královskou osmnáctku Las Brisas profesionálka.

Jako zástupce českého golfu nebude na turnaji Davidson Spilková sama. Společnost jí budou dělat i další tři hráčky, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová, které se až do finále kvalifikovaly také.

„Je to skvělé, ale pravdou je, že golf vždy byl a bude hodně individuální sport a na hřišti si moc pomáhat nemůžeme. Celý rok každá bojujeme v první řadě sama za sebe, ale na druhou stranu se dokážeme mimo hřiště hodně podpořit. A to zůstává i pro poslední turnaj. Jestli pak budeme společně oslavovat, tak možná jen na palubě letadla v neděli večer, až se budeme vracet stejným letem do Prahy. Ladies European Tour obvykle závěrečnou párty pořádá. Letos by se měla konat v neděli večer, ale se Seanem už máme koupené letenky, tak se jí bohužel nebudeme moci zúčastnit,“ nastínila svůj poturnajový program golfistka.

Davidson Spilková startuje jako evropská devítka v elitní skupině ve čtvrtek z jamky číslo 1 v 11.17 hodin. Po jejím boku vyrazí Švédky Linn Grant (10. hráčka žebříčku) a Sara Kjellker (11.). Obě hráčky, stejně jako Spilková, usilují o post mezi nejlepšími deseti hráčkami celé sezony.