Finále LET ve Španělsku odstartovala v červených číslech pouze Kousková

Finále LET ve Španělsku odstartovala v červených číslech pouze Kousková

Finálový turnaj letošní sezóny Ladies European Tour nejlépe odstartovala osmnáctá hráčka světa Linn Grant ze Švédska. Z českých hráček je po první rundě v červených číslech pouze Sára Kousková. 


Linn Grant po přesunu na LPGA Tour odehrála na evropské půdě jen devět turnajů, přesto je v celkovém pořadí Race to Costa del Sol jen těsně za Klárou Davidson Spilkovou. Finále ve Španělsku navíc odstartovala skvěle, nasázela sedm birdie a vede.

Vidět byla rozhodně i vítězka z minulého týdne Alexandra Försterling. Podobně jako Grant sedmkrát zaskórovala, ale na rozdíl od Švédky udělala jednu chybu, konkrétně v podobě triple-bogey ze sedmnáctky.

Na tomto nepříjemném čtyřparu naopak zaskórovala Sára Kousková, nejlepší z českých hráček po prvním kole. Kromě sedmnáctky využila ke skórování i čtyřparové jamky deset a čtrnáct a také pětiparovou pětce.

K tomu zapsala tři birdie a skóre -1 stačí na dělené dvacáté místo. Kristýna Napoleaová a Klára Davidson Spilková zahrály na úvod dvě birdie a tři bogey a dělí třiatřicátou pozici. Poslední česká hráčka Jana Melichová zaskórovala třikrát, ke třem bogey ale "přidala" triple-bogey ze dvanáctky. Do druhé rundy tak půjde z dělené osmačtyřicáté příčky. 

Ránu dne trefila na úvod Open de Espaňa Femenino krajanka Linny Grant Caroline Hedwall. Ta je sice na stejné pozici jako Spilková s Napoleaovou, na tříparové šestnáctce si ale připsala ceněné hole-in-one.