Smith doma vyhořel, za titulem ale míří jiné hvězdy australského golfu

DP World Tour
Smith doma vyhořel, za titulem ale míří jiné hvězdy australského golfu

Dvěma turnaji odstartovala nová sezóna DP World Tour. Na Australian PGA Championship si zahrál i Cameron Smith, zástupce LIV Golf ale vyhořel a po dvou kolech má dohráno. O titul ale hrají jiné domácí hvězdy - Minwoo Lee a Adam Scott. 


Cameron Smith zahrál dvě rány nad par už v prvním kole. A jelikož i ve druhé rundě zopakoval jediné birdie, bylo jasné, že cut se mu nevyhne. Smith navíc poztrácel sedm ran a s celkovým výsledkem +9 skončil daleko za očekáváním.

Volno má o víkendu také Jhonattan Vegas, který se vrátil po dlouhých osmi měsících, předčasně končí také Wade Ormsby, Eddie Pepperell nebo Nicolas Colsaerts. Jen těsně prošel cutem Adrian Meronk, po vynikajícím finále DP World Tour je s -1 až na dělené 49. pozici.

A na čelo ztrácí jedenáct ran. Toho se ujal domácí Minwoo Lee, kterému zdatně sekunduje krajan Adam Scott. Sedmačtyřicátý hráč neudělal jedinou chybu, trefil šest birdie, skvěle puttoval a zítra jej čeká právě flight s Leem.

Solidně hrají i další Australané, Lucas Herbert je dělený čtvrtý, Marc Leishman čtrnáctý. Pohodlně cutem prošli také Joaquin Niemann (-5), Alex Fitzpatrick (-4) či Robert MacIntyre (-2).