Spilkové nevyšel závěr jinak povedeného kola, s Napoleaovou útočí na třetí desítku pořadí

Spilkové nevyšel závěr jinak povedeného kola, s Napoleaovou útočí na třetí desítku pořadí

Klára Davidson Spilková měla výborně rozjeté kolo, které si ale v závěru pokazila dvěma bogey. Do Moving day tak odstartuje z dělené jednatřicáté pozice, kterou drží také Kristýna Napoleaová. 


Spilková přitom nezačala vůbec zle. Po birdie z dvanáctky sice na šestnáctce o ránu přišla, ihned si ji ale vzala zpět. Na čtyřce přidala další birdie a dostala se opět do červených čísel. Jenže v závěru ztratila dvě rány a do třetí rundy půjde se skóre +1.

Stejně jako Kristýna Napoleaová, která přitom zahrála tři birdie a chybovala na jediné jamce. Na čtyřparové trojce ale přišla o tři rány a i ona tak po dvou kolech dělí jednatřicáté místo.

Nejlepší česká hráčka po prvním kole Sára Kousková zahrála dnes tři rány nad par a dělí čtyřicátou pozici. Další kolo za +3 má za sebou Jana Melichová, jež je tak až na šedesáté příčce.

Čelo po kole v paru neudržela Švédka Linn Grant, s -7 dělí společně s dalšími čtyřmi hráčkami druhé místo. Nečekaně vede Australanka a až 262. hráčka světového žebříčku Kirsten Rudgeley.