Moving day bez výrazného posunu českých hráček, v červených číslech pouze Spilková

Klára Spilková
Moving day bez výrazného posunu českých hráček, v červených číslech pouze Spilková

Třetí kolo Open de Espaňa Femenino přineslo z pohledu české účasti tři solidní kola a jedno nepovedené. Do červených čísel se dostala Klára Davidson Spilková, propad naopak zažila Kristýna Napoleaová. 


Klára Davidson Spilková je před finále jako jediná z českých hráček v červených číslech. Dnes v Real Club de Golf Las Brisas zahrála čtyři birdie a jen dvě bogey a posunula se na dělené 29. místo.

Dokonce tři rány pod par zahrála ve třetí rundě Jana Melichová, která se tak po dvou špatných kolech výrazně zlepšila a do zítřejšího finále půjde z dělené 43. pozici. Na ni se propadla Kristýna Napoleaová, která přitom ještě dvě jamky před koncem hrála v paru. Poté ale přišla hned o dvě rány a na závěrečné osmnáctce potvrdila, že poslední čtyřpar jí nesvědčí.

Nemůžeme zapomenout ani na Sáru Kouskovou, ta je po třetím kole na samostatné 41. příčce, v sobotním dopoledni zopakovala úvodní kolo a odepsala jeden úder po třech birdie a dvou bogey.

Čelo je každopádně od našich hráček vzdálené. Třináct ran pod par hraje Australanka Kirsten Rudgeley, která za celý dosavadní průběh turnaje chybovala jen jednou. Dvě rány poté ztrácí Aditi Ashok z Indie a Anne van Dam z Nizozemska. 

Osmadvacetiletá rodačka z Arnhemu by si titul jistě zasloužila, neboť od května uhrála dvě druhá místa a tři třetí.