Závěrečný turnaj LET ovládla Ashok, skvělé finále prožila Melichová

Závěrečný turnaj LET ovládla Ashok, skvělé finále prožila Melichová

Závěrečný turnaj sezóny Ladies European Tour Open de Espaňa Femenino ovládla indická golfistka Aditi Ashok a celkovou vítězkou Race to Costa del Sol se stala Trichat Cheenglab z Thajska. 


Indická golfistka Aditi Ashok nasázela ve finále šest birdie, udržela pevné nervy na závěrečné jamce a může slavit druhý letošní titul a na okruhu Ladies European Tour celkově pátý.

Ashok se zároveň protáhla až na čtvrté místo celkového pořadí Race to Costa del Sol. Z celkového vítězství se poté raduje thajská golfistka Trichat Cheenglab, která je přitom na Tour nováčkem. V sezóně sice vyhrála jen jednou, odehrála ale čtyřiadvacet turnajů a získala nejvíce bodů.

V TOP 10 je zaslouženě i česká zástupkyně Klára Davidson Spilková, které se ale finálové kolo ve Španělsku příliš nepovedlo. Aktuálně nejlepší česká hráčka skórovala jen jednou, šestkrát chybovala a s celkovým skóre +4 se propadla až na dělené 52. místo.

44. pozice patří Kristýně Napoleaové, dělená čtyřicátá skončila Sára Kousková. Nejlepší z Češek nakonec skončila Jana Melichová, která přitom po dvou kolech patřila mezi nejhorší.

O víkendu se ale fantasticky rozehrála, v každém kole si připsala jedinou chybičku, především ale čtyři birdie. Ze skóre +6 se tak dokázala dostat na even PAR a šestatřicáté místo může rozhodně považovat za úspěch.