Miss Golf 2023 se stala Niki Tichotová, Golf Digest C&S měl také úspěch

Miss Golf 2023 se stala Niki Tichotová, Golf Digest C&S měl také úspěch

Vítězkou 19. ročníku soutěže Miss Golf o nejkrásnější golfistku se stala studentka z Prahy Niki Tichotová. Jde o hráčku, která se může pyšnit hendikepem pouhých 2,8.


Finále letošního ročníku Miss Golf se odehrálo v neděli večer 26. listopadu 2023 v jednom ze sálů pražského Obecního domu. Účastnilo se ho celkem sedm dívek-finalistek. Více než polovina dívek se mohla pyšnit úctyhodnou golfovou výkonností, a to buď přímo singl hendikepem, anebo hendikepem těsně nad 10. Menší část finalistek naopak s golfem teprve začínala, tudíž jejich HCP se pohyboval nad 50.

Finalistky prošly v nedělním galavečeru třemi soutěžnímu koly a z nich vzešla vítězka, studentka z Prahy Niki Tichotová (na fotografiích se soutěžním číslem 1). První Vicemiss Golf se stala Natálie Procházková z Brna s hendikepem 54. Korunku druhé Vicemiss získala studentka z Karlových Varů Barbora Sychravová s hendikepem 7,5. MissGolf Sympatie si svými SMS zvolili diváci a čtenáři Karolínu Novákovou z Uherského Hradiště s hendikepem 2,5.

V desetičlenné porotě zasedli mimo jiné televizní moderátorka Lucie Borhyová, zástupce hlavního sponzora, společnosti Sekyra Group, Leoš Anderle, ředitel Obecního domu Vlastimil Ježek či ředitel Golf Digest C&S Michael Fridrich.

Večer zpestřila i dvě vystoupení. V tom prvním zazpívala s lehkostí a grácií sobě vlastní tři písně, včetně klasické swingovky Dívka k rytmu zrozená či slavné Hallelujah Leonarda Cohena, sopranistka Markéta Fassati. Za to ji publikum odměnilo dlouhotrvajícím potleskem. V druhém intermezzu pak diváky pobavil šéfredaktor Golf Digest C&S Andrej Halada, a to svým odlehčeným zamyšlením na téma Ženy a golf. Celý večer moderoval v kvapíkovém duchu sportovní redaktor České televize Vojtěch Bernatský.