Na Bahamách začali nejlépe Finau s Harmanem, z Evropanů pod parem pouze Fitzpatrick

PGA TOUR
Na Bahamách začali nejlépe Finau s Harmanem, z Evropanů pod parem pouze Fitzpatrick

Hero World Challenge nejlépe rozehráli Američané Tony Finau a Brian Harman. Po naprosto šíleném kole ztrácí jedinou ránu Jordan Spieth, z evropských hráčů má k této trojici nejblíže Matt Fitzpatrick. 


Brian Harman i Tony Finau na úvod Hero World Challenge nasázeli šest birdie, oba udělali po jedné chybě a zítra je tak čeká společný závěrečný flight. Jen o ránu hůře odstartoval Jordan Spieth, který podepisoval o poznání barevnější skórkartu.

Za celé kolo zahrál Spieth jen pět parů. Na pětiparové šestce vyrobil double-bogey, přidal čtyři bogey, přesto je jen o ránu za svými krajany. Kromě šesti birdie totiž trefil i dva eagly, konkrétně na pětiparových jamkách tři a patnáct.

Z evropských hráčů zahrál na úvod kolo pod par pouze Matt Fitzpatrick. Děkovat za to může především čtyřparové sedmičce, kde se svým odpalem dostal až k jamce. Na stejném skóre je také Justin Thomas, který po boku Tigera Woodse dobře rozhodně nezačal.

Na bogey z jedničky sice odpověděl zásahem na trojce, na následující jamce ale zahrál triple-bogey. Přesto se z něj oklepal a v dalším průběhu už při pěti birdie nechyboval.

Zabrat naopak bude muset obhájce titulu Viktor Hovland, který by na Bahamách mohl završit hattrick. V prvním kole zahrál ránu nad par hřiště Albany Resort a je až šestnáctý.