Scheffler si urval Moving day pro sebe a Hovland mu titul tentokrát nevezme

PGA TOUR
Scheffler si urval Moving day pro sebe a Hovland mu titul tentokrát nevezme

Viktor Hovland na Hero World Challenge hattrick rozhodně nezavrší. To Scottie Scheffler by klidně mohl, Američan by ale rád tentokrát už triumfoval. A po Moving day má rozhodně nakročeno správným směrem. 


Předloni podlehl Viktoru Hovlandovi o jedinou ránu, loni o dvě. Letos je ale jasné, že norský golfista Scottiemu Schefflerovi problémy dělat nebude. Před finálovým kolem Hero World Challenge na něj totiž ztrácí neuvěřitelných 16 ran!

A zatímco Hovland dělí až šestnácté místo spolu s Tigerem Woodsem, Scheffler po fantastickém Moving day vede. Nebýt osmnácté jamky, vedl by o pět ran. Po dvou eaglech a čtyřech birdie šel na poslední jamku, kde si připsal jedinou chybu dne.

To Matt Fitzpatrick na osmnáctce zaskóroval a stáhl náskok Schefflera na tři údery. Ve hře tak rozhodně je pátý titul Evropana na tomto turnaji v řadě, favoritem je ale světová jednička.

Na třetí místo se se ztrátou pěti ran protáhl Justin Thomas, dvouciferná červená čísla zdobí i skórkarty Jasona Daye, Tonyho Finaua, Collina Morikawy a Jordana Spietha.