Australané tentokrát zklamali, po play-off se svého prvního titulu z DP World Tour dočkal Niemann

DP World Tour
Australané tentokrát zklamali, po play-off se svého prvního titulu z DP World Tour dočkal Niemann

Na LIV Golf se titulu zatím nedočkal, nyní ale Joaquin Niemann poprvé slaví na DP World Tour. Na Australian Open si poradil s bezzubými domácími favority i Japoncem Rikuyou Hoshinem. 


Joaquin Niemann se naposledy z titulu radoval loni v únoru, když ovládl Genesis Invitational. Následně přestoupil k LIV Golf a zde si pouze jednou zahrál nakonec neúspěšné play-off.

Nyní ale uspěl na DP World Tour, když nejlépe zvládl finále Australian Open. Chilan na úvodní devítce trefil jen jedno birdie, rozjel se ale na té druhé. Zaznamenal pět birdie, udělal jedinou chybku a dostal se na skóre -14.

Z domácích hráčů měl ke druhému triumfu v řadě nakročeno Min Woo Lee. Ve finále ale tentokrát selhal, trefil jediné birdie a s -12 skončil třetí. Neuspěl ani Adam Scott, jenž hrál naprosto famózně. 

Při dvou chybách zaskóroval hned osmkrát a měl nakročeno k titulu. Jediná jamka, konkrétně čtyřparová sedmička a pro Scotta šestnáctá jamka dne, ale vše změnila. Scott zahrál triple-bogey a o možnost radovat se doma přišel.

S Niemannem si to tak v play-off rozdal Japonec Rikuya Hoshino, který před týdnem skončil druhý. A stejně dopadl i na Australian Open. První jamku play-off zvládli oba borci na birdie, druhá, opět osmnáctka, ale patřila Niemannovi. Ten trefil eagle a ukončil své téměř dvouleté čekání.