Scheffler je konečně vítězem Hero World Challenge, ve finále mu největší potíže dělal Straka

PGA TOUR
Scheffler je konečně vítězem Hero World Challenge, ve finále mu největší potíže dělal Straka

Žádný Viktor Hovland, žádný problém. Ačkoliv norský golfista ve finále Hero World Challenge zazářil, triumf podle očekávání slaví světová jednička Scottie Scheffler.


Scottie Scheffler sice ve finálové rundě nijak nezářil, bezchybná skórkarta se dvěma birdie na obou devítkách mu ale pohodlně stačila. Světová jednička se tak konečně dočkala trofeje, o kterou jej v posledních dvou letech vždy obral Viktor Hovland.

Norský vítěz FedEx Cupu se odvázal až na závěr. Světová čtyřka udělala jedinou chybičku na čtyřparové šestnáctce, v předešlém průběhu ale nasázel šest birdie a především dva eagly. Z paru se tak Hovland dostal až na -9 a konečné desáté místo.

Největší potíže dělal Schefflerovi ze začátku Sepp Straka, který taktéž uhrál čtvrté kolo bez chyby, k deseti parům ale přidal i osm birdie. Přesto mu to nakonec stačilo "jen" na druhou pozici.

Třetí skončil Justin Thomas, čtvrté místo berou Tony Finau a Matt Fitzpatrick. I přes špatný začátek se do TOP 10 nakonec prodrali hned čtyři Evropané, kromě již tří zmíněných také Justin Rose, jenž dnes zahrál parádních 66 ran (-6).