Oosthuizen zvládl pondělní dohrávku a potvrdil dominanci hráčů LIV Golf na evropské Tour

DP World Tour
Oosthuizen zvládl pondělní dohrávku a potvrdil dominanci hráčů LIV Golf na evropské Tour

Pátý turnaj, čtvrtý titul pro hráče LIV Golf. Pondělní dohrávku Dunhill Links Championship Louis Oosthuizen zvládl a slaví poprvé po téměř přesně pěti letech. 


Jen Min Woo Lee narušuje letošní dominanci hráčů LIV Golf na DP World Tour. Dvakrát uspěl Dean Burmester, jednou Joaquin Niemann a dnes se dočkal také Louis Oosthuizen.

Turnaj Alfred Dunhill Championship se v neděli kvůli bouřkám nedohrál, stalo se tak až dnes. A vítěz The Open z roku 2010 zvládl svou dohrávku jedenácti jamek nejlépe. Od osmičky upsal dvě rány a právě ty mu na desátý titul na DP World Tour stačily.

Oosthuizen zároveň na této Tour slaví po dlouhých pěti letech, naposledy se dočkal krátce před covidem na South African Open. A je třeba dodat, že úspěch v Johannesburgu byl do dnešního dne tím posledním.

O dvě rány zpět skončil jeho parťák z LIV Golf Charl Schwartzel, třetí místo obsadil další domácí hráč, nikoliv přeběhlík, Christiaan Bezuidenhout. Dean Burmester na třetí titul v řadě neútočil, se skóre -1 skončil až v páté desítce pořadí.