McGinley o přestupu Rahma: Je to obrovská rána, jde mu jen o peníze

McGinley o přestupu Rahma: Je to obrovská rána, jde mu jen o peníze

Kapitán vítězného Ryder Cupu v roce 2014 Paul McGinley si v rozhovoru pro Sky Sports News nebral servítky a Jona Rahma zkritizoval. Zároveň ovšem přiznal, že se jedná o velkou ránu pro PGA Tour i DP World Tour. 


Paul McGinley vyhrál na European Tour čtyři turnaje, na PGA Championship byl jednou šestý a může se pyšně nazývat vítězným kapitánem Ryder Cupu z roku 2014. Nyní se v rozhovoru pro Sky Sports News vyjádřil na přechod Jona Rahma z PGA Tour a DP World Tour k LIV Golf.

"Je to masivní rána, je to obrovská rána. Jde o obrovské zemětřesení z hlediska síly v rámci golfových Tour. A ta jde směrem od PGA Tour a DP World Tour," neskrýval rodák z Dublinu své rozčarování.

"LIV Golf si teď chroupe a je v euforii z toho, že během krátké chvíle rozbili to, co po čtyřicet nebo padesát let byl profesionální golf," pokračoval McGinley s tím, že postoj Jona Rahma nechápe a španělskému golfistovi už nevěří.

"Už nevím, komu mám věřit nebo co říct, protože tolik lidí během krátké chvíle otočilo svůj postoj k tomu, co předtím řekli. Jon Rahm velmi důrazně podpořil PGA Tour a řekl, že LIV Golf nemá dobrý formát, který by ho navíc nebavil. Že v tom nevidí žádnou budoucnost. Že chce tituly na PGA Tour, na DP World Tour, přepisovat historii a prát se v Ryder Cupu. Tímto si ale všechny tyto záležitosti ohrozí," má jasno Ir.

Jon Rahm se po podpisu smlouvy nechal slyšet, že se nepřesunul kvůli penězům a že ho zlákal týmový aspekt formátu LIV Golf. McGinley ale ani v tomto Rahmovi nedůvěřuje.

"Nevěřím, že to má s tím něco společného. Souvisí to čistě s obrovským množstvím peněz, které byly ve hře. Stejně jako tomu bylo u všech předchozích hráčů," doplňoval Paul McGinley.

"K tomu, aby hráč od těchto Tour odešel, musí existovat velká motivace. A stimul je samozřejmě finanční," uzavřel.