Hatton uchvátil Havaj, po dvou kolech přesto vede světová jednička

PGA TOUR
Hatton uchvátil Havaj, po dvou kolech přesto vede světová jednička

Tyrrell Hatton ve včerejším druhém kole The Sentry Tournament rozebral hřiště Plantation Course at Kapalua a přiblížil se vedoucímu Scottiemu Schefflerovi na jedinou ránu. 


Tyrrell Hatton ve druhém kole nasázel 10 birdie a přidal také eagle na pětiparové osmnáctce. Podruhé v turnaji sice chyboval, bogey ze čtrnáctky mu ale v celkovém výsledku vůbec vadit nemuselo.

Své skóre dostal na -15 a je plnohodnotně ve hře o titul. Blíže k němu má pouze světová jednička Scottie Scheffler. Ten usiluje o premiérový titul z Havaje a při neúčasti loňského vítěze Jona Rahma hraje perfektně.

Včera upsal sedmadvacetiletý rodák z Ridgewoodu devět úderů a dostal se o ránu do čela. Kromě Hattona jej budou při Moving day stíhat Sungjae Im a Brendon Todd, který si společně s ním a s Hattonem zahraje ve finálovém flightu.

Jen dvě rány ztrácí Viktor Hovland a třeba také Collin Morikawa a Chris Kirk, kteří v turnaji ještě nechybovali. Něco takového si může říct už jen Xander Schauffele, který ale ze dvacáté pozice ztrácí na čelo pět ran.

Pod parem hraje na Havaji všech devětapadesát hráčů a v rozmezí šesti ran od vedoucího Schefflera je hned jednatřicet hráčů! Víkendová kola tak slibují pořádnou bitvu a vyhrát může prakticky kdokoliv.