Triple-bogey pokazilo Evropanům Moving day. Ztratil i Scheffler, unikli Kirk a Bhatia

PGA TOUR
Triple-bogey pokazilo Evropanům Moving day. Ztratil i Scheffler, unikli Kirk a Bhatia

Chris Kirk vede po třech kolech turnaj šampionů The Sentry. Jen o ránu zpět se nachází Akshay Bhatia, to Scottie Scheffler, Viktor Hovland i Tyrrell Hatton se mírně propadli. 


Chris Kirk odstartoval Moving day chybkou na trojce, od té chvíle už ale zapisoval pouze birdie. Nasázel jich celkem osm a s -21 se propracoval do čela The Sentry. Jen ránu ztrácí druhý Akshay Bhatia, jenž už 42 jamek v řadě nechyboval.

Dvě rány zpět jsou Byeong-Hun An, Xander Schauffele a Jordan Spieth, to dva aktuálně nejlepší hráči světa se mírně propadli. Scottie Scheffler upsal jen dvě rány a po velmi slabé sobotě půjde do finále z dělené šesté pozice.

Čelní příčky opustil i Tyrrell Hatton, kterému se hrubě nevyvedla čtyřparová trojka, na které ztratil hned tři rány. Nakonec zahrál rundu za 72 ran (-1) a na čelo ztrácí pět ran. Stejně zahrál i Viktor Hovland, Nor ztratil tři rány pro změnu na čtyřparové čtrnáctce.

Nejlepším Evropanem před nedělním rozuzlením tak je Matt Fitzpatrick, jenž se také nevyvaroval větší chyby a na třináctce přišel o dvě rány. Sedmnáct ran pod par Kapalua Resortu stačí na desáté místo.