Sedmadvacetileté partnerství je pryč. Woods oznámil konec s Nike

Tiger Woods
Sedmadvacetileté partnerství je pryč. Woods oznámil konec s Nike

Po sedmadvaceti letech je konec! Tiger Woods na svém Instagramu oznámil konec spolupráce s Nike, jejichž produkty hrdě nosil během celé své dosavadní kariéry. 


"Stále nosím jejich produkt," uvedl na PNC Championship Tiger Woods. Otázkou ohledně budoucnosti s Nike se tak vyhnul, nyní je ale jasné, že spolupráce po dlouhých sedmadvaceti letech končí.

Svou první smlouvu s ikonickou značkou podepsal v roce 1996, tu poslední v roce 2013. Tehdy se jednalo o desetileté prodloužení na téměř 200 milionů dolarů. Pod Nike měl svou značku oblečení a obuvi, po autonehodě v roce 2021 byl ale pravidelně viděn s boty FootJoy. Tehdy se vyjádřila i společnost: "Až se Tiger vrátí ke golfu, budeme tady, aby uspokojil své nové potřeby".

Nike už u toho ale nakonec nebude. "Před více než sedmadvaceti lety jsem měl to štěstí, že jsem navázal partnerství s jednou z nejznámějších značek na světě. Od té doby jsem s ní zažil tolik úžasných okamžiků a mám tolik vzpomínek. Pokud bych je začal jmenovat, mohl bych pokračovat donekonečna," napsal Woods na své sociální sítě, tedy Instagram a X.

"Vášeň Phila Knighta svedla Nike a Nike Golf dohromady a já mu chci osobně poděkovat, díky tomu jsem měl potěšení pracovat společně s dalšími neuvěřitelnými sportovci a zaměstnanci Nike," dodal.

"Tigere, zpochybnil jsi svou konkurenci, stereotypy, konvence, způsob myšlení staré školy. Napadl jsi celou instituci golfu, vyzval jsi nás a hlavně sebe. A za tuto výzvu jsme vděční. Bylo to pekelné," sdělila americká firma na sociálních sítích.

Kromě Tigera Woodse se spolupráce s Nike vzdal také Jason Day, který přešel k Malbon Golf. A podle několika spekulací zahraničních médií se nebude jednat o ojedinělé případy.