Favority přelstil Kirk. Ovládl The Sentry a má šestý titul

PGA TOUR
Favority přelstil Kirk. Ovládl The Sentry a má šestý titul

Turnaj šampionů v úvodu roku 2024 ovládl osmatřicetiletý rodák z Knoxville Chris Kirk. Na The Sentry se před ním museli sklonit Scottie Scheffler, Viktor Hovland i Jordan Spieth


Chris Kirk ve finálovém kole The Sentry neudělal jedinou chybu, za celý turnaj pouze po jediné jamce odcházel s bogey a díky včerejším osmi zásahům si došel pro svůj šestý titul z PGA Tour.

Sklonit se před ním museli Sahith Theegala, jenž nasázel dokonce deset birdie, i nakonec třetí Jordan Spieth, který nechyboval 66 jamek v řadě. Nový rekord v počtu birdie na turnaji PGA Tour vytvořil Sungjae Im.

Během The Sentry zaznamenal 34 birdie, což před ním nikdo jiný nedokázal. Kvůli sedmi bogey a jednomu double-bogey se ale propadl na dělené páté místo. Společně s ním tuto pozici dělí Brian Harman, Collin Morikawa, J.T. Poston i největší favorit turnaje, tedy světová jednička Scottie Scheffler.

Z Evropanů si nejlépe vedlo trio Sepp Straka - Tyrrell Hatton - Matt Fitzpatrick. Se čtrnáctým místem ale zřejmě žádný z vítězů Ryder Cupu nebude, především pak Hatton, jenž po dvou kolech snil o titulu.

Vítěz FedEx Cupu Viktor Hovland obsadil až dvaadvacáté místo, na poslední 59. příčce se poté umístil Švéd Vincent Norrman, nedávný vítěz Irish Open přitom zaznamenal šest ran pod par hřiště Plantation.