McIlroye čeká premiéra v novém roce. Dočká se v Dubaji šestého titulu?

DP World Tour
McIlroye čeká premiéra v novém roce. Dočká se v Dubaji šestého titulu?

Rory McIlroy se vzdal účasti na The Sentry a nový rok odstartuje na DP World Tour. Severní Ir bude součástí hvězdně obsazeného Dubai Invitational, tedy turnaje, který bude mít v tomto týdnu premiéru. 


Loňský rok odstartoval Rory McIlroy vítězstvím, když si na konci ledna připsal vítězství na Hero Dubai Desert Classic. Pro Severního Ira šlo už o páté vítězství v Dubaji. Poprvé zde triumfoval v roce 2009 v rámci Dubai Desert Classic, další výhru přidal na stejném místě o šest let později.

Dva tituly si připsal také na DP World Tour Championship, konkrétně v letech 2012 a 2015. Nyní by si v Dubaji rád došel pro svůj šestý titul ze Spojených arabských emirátů.

Na hřišti Dubai Creek Resort se představí celkem 60 elitních "evropských" hráčů. Nechybí vítězové Ryder Cupu z roku 2023 Tommy Fleetwood a Nicolai Hojgaard, úvodní turnaj roku 2024 na DP World Tour si zahrají také Adrian Meronk, Ryan Fox či Francesco Molinari, který by se rád vrátil ke své nejlepší hře. Titul naposledy slavil před téměř pěti lety.

První ročník tohoto turnaje se bude hrát klasickým systémem, součástí je ale i turnaj Pro-Am. V úvodních třech dnech se na hřišti představí také hvězdní amatéři, především z Blízkého východu. Hrát ale bude například i šéf DP World Tour Keith Pelley.

Každý amatér bude mít přiděleného profesionála, po prvním kole jej ale může změnit. Před Moving day se poté spojí s profesionálem ze stejné pozice leaderboardu.