McIlroy na úvod potvrdil roli favorita, skvěle v Dubaji odstartovali také Fleetwood či Olesen

DP World Tour
McIlroy na úvod potvrdil roli favorita, skvěle v Dubaji odstartovali také Fleetwood či Olesen

Největší favorit Dubai Invitational Rory McIlroy potvrdil na úvod tuto roli a po bezchybné rundě s devíti birdie vévodí leaderboardu prvního turnaje DP World Tour v novém roce. 


Rory McIlroy odstartoval rok 2024 výtečně a úvodní kolo prvního ročníku Dubai Invitational zvládl nejlépe. Ačkoliv na týčku se Severní Ir trápil, v poli byl téměř neomylný. Trefil šestnáct greenů v regulaci a na celé kolo spotřeboval jen pětadvacet puttů.

V těchto ohledech patřil mezi nejlepší a díky devíti zásahům a stejnému počtu parů se ujal vedení. Bezchybně hrál také jeho kolega z Ryder Cupu Tommy Fleetwood, jenž se ale musel sklonit před Yannikem Paulem a Thristonem Lawrencem. Němec ztrácí na McIlroye dvě rány, Lawrence tři.

Fleetwood s -5 dělí čtvrtou pozici společně s Thorbjornem Olesenem, solidní start mají za sebou i dvojčata Hojgaardové (Nicolai za -4 a Rasmus za -3) či Hao-Tong Li s Francescem Molinarim (oba -3).

V paru poté zahrál bývalý kapitán evropského týmu z vítězného Ryder Cupu z roku 2018 Thomas Björn a také ten současný, tedy Luke Donald. Oba si připsali po dvou birdie i bogey.