Trojputt z necelého metru i voda na osmnáctce. McIlroy pošesté v Dubaji vítězství neslaví, raduje se Fleetwood

DP World Tour
Trojputt z necelého metru i voda na osmnáctce. McIlroy pošesté v Dubaji vítězství neslaví, raduje se Fleetwood

Rory McIlroy téměř celé finálové kolo Dubai Invitational dotahoval Tommyho Fleetwooda. A když už se zdálo, že svého spoluhráče z Ryder Cupu předběhne, vybral si svou nejslabší chvilku za celé čtyři dny. K vedení se nakonec dostal, ale na osmnáctce svou pozici v titul nepřetavil. 


Tommy Fleetwood hrál opět velmi konzistentně a náskok na Roryho McIlroye si dlouhodobě držel. Po devíti jamkách vedl o dvě, na desítce svůj náskok dokonce zvýšil. Ke skvělému výkonu se ale následně rozehrál Severní Ir.

Na čtrnáctce ale přišla nečekaná chyba. McIlroy si parádně přihrál na birdie, výsledkem ale byl trojputt a bogey. Fleetwood ale tuto situaci nevyužil, na šestnáctce zapsal jediné bogey dne a McIlroy po dvou birdie převzal vedení.

Vše ale opět změnila osmnáctka. Světová dvojka trefila vodu a par dlouhým puttem nezachránila. To Fleetwood si skvěle přihrál a perfektním puttem ukončil více než roční čekání na titul.

Fantastické kolo odehrál také Thriston Lawrence a po sedmi zásazích bez jediné chyby mohl dlouho uvažovat o play-off. S -18 nakonec dělí druhou pozici společně s McIlroyem.

Kolo dne zaznamenal Francesco Molinari, jeho devět birdie jej vyneslo až na pátou pozici. A doufáme, že právě první ročník Dubai Invitational mu pomůže vrátit se opět na výsluní.