Young v Dubaji unikl evropským favoritům, Fleetwood s McIlroyem tentokrát o titul bojovat nebudou

DP World Tour
Young v Dubaji unikl evropským favoritům, Fleetwood s McIlroyem tentokrát o titul bojovat nebudou

V Dubaji se podruhé za sebou hraje turnaj DP World Tour a po dvou kolech má k titulu nejblíže Američan Cameron Young. Naopak se zdá velmi nepravděpodobné, že by o vítězství měl zabojovat Rory McIlroy, či vítěz z minulého týdne Tommy Fleetwood.


Už na čtyřech majorech skončil Cameron Young mezi nejlepší desítkou. Na první titul z PGA Tour či DP World Tour ale stále čeká. Po dvou kolech na Dubai Desert Classic je ale velmi blízko toto prokletí zlomit.

Dnes nasázela světová pětadvacítka devět birdie, jediná chyba přišla na čtyřparové devítce a výsledkem je třináct ran pod par Emirates Golf Course. V závěrečném flightu v rámci Moving day s ním půjde Angličan Andy Sullivan, který ztrácí tři rány stejně jako Adrian Meronk, jenž se opět rozehrává ke skvělým výkonům.

Třetí flight od konce bude mít složení Rasmus Hojgaard - Nicolai Hojgaard, dánská dvojčata si spolu ve dvojici zahrají poprvé v kariéře. 

Vítěz z minulého týdne Tommy Fleetwood ztrácí na čelo osm ran a tentokrát o triumf pravděpodobně bojovat nebude. Dokonce deset ran ztrácí světová dvojka Rory McIlroy, kterému tak před sobotou patří až čtyřiadvacátá pozice.

O víkendu bude hrát také Luke Donald, který dnes na tříparové čtyřce trefil hole-in-one. Další, tentokrát bývalý kapitán Ryder Cupu Thomas Björn cutem neprošel a následně oznámil, že další ročník Dubai Desert Classic už neabsolvuje.

Volno budou mít o víkendu také Francesco Molinari, Yannik Paul, Andrea Pavan, Jamie Donaldson, Eddie Pepperell či Pádraig Harrington.