McIlroy se nevzdává. Fantastickým kolem si zařídil finálový flight s Youngem

DP World Tour
McIlroy se nevzdává. Fantastickým kolem si zařídil finálový flight s Youngem

Moving day se vším všudy! Rory McIlroy nasázel ve třetím kole Dubai Desert Classic sedm birdie, přidal famózní eagle na závěrečné osmnáctce a je plnohodnotně ve hře o titul. Stále ale vede Američan Cameron Young, konkrétně o dvě rány. 


Rory McIlroy ve třetím kole trefil sedm birdie, na osmnáctce fantastickým puttem upsal dokonce dvě rány a po Moving day tak téměř smazal ztrátu na vedoucího Camerona Younga.

Američan předvedl jednoznačně své nejhorší kolo v turnaji. Upsal jedinou ránu, a to kvůli double-bogey ze sedmičky a bogey z jamky následující. Kromě McIlroye ztrácí dvě rány i Adrian Meronk, jenž podobně jako Young prožil na Dubai Desert Classic své nejslabší kolo.

Čtvrté místo dělí Hao-Tong Li či Rasmus Hojgaard, jejich ztráta na Younga je ale pět ran. Po dnešním výkonu světové dvojky ovšem dobře ví, že taková ztráta prakticky nic neznamená.

Mimo hru tak nejsou ani Joaquin Niemann na šesté pozici či Thorbjorn Olesen s Tommym Fleetwoodem na děleném sedmém místě se ztrátou sedmi ran na Younga, ale pouze pěti na Meronka s McIlroyem.