McIlroy počtvrté! Young v Dubaji selhal, světová dvojka tak napravila zaváhání z minulého týdne

DP World Tour
McIlroy počtvrté! Young v Dubaji selhal, světová dvojka tak napravila zaváhání z minulého týdne

Rory McIlroy počtvrté ve své kariéře ovládl Dubai Desert Classic. Ve finálovém kole využil zaváhání Camerona Younga a napravil své selhání z minulého týdne, kdy na posledních jamkách přišel o triumf na Dubai Invitational.


Cameron Young si na svůj první titul musí počkat. Ve finále Dubai Desert Classic nezářil, trápil se v poli i na greenech, ztratil dvě rány a o první příčku přišel. Nakonec je třetí a s touto pozicí vzhledem k úvodním třem rundám zřejmě spokojen nebude.

O titulu mohl dlouho uvažovat také Adrian Meronk, tomu ale vaz zlomil závěr první devítky. Po double-bogey ze sedmičky chyboval i na devítce, a ačkoliv ve druhé polovině finále tři rány upsal, k McIlroyovi se již nedostal.

Světová dvojka prožila velmi klidné finále, na první devítce zaznamenal Severní Ir tři birdie a ujal se vedení. Na té druhé nezaskóroval, vyhnul se ale větším chybám a s náskokem jedné rány si dokráčel pro čtvrtý titul na Dubai Desert Classic. 

Do nejlepší desítky se vtěsnali také zástupce LIV Golf Joaquin Niemann, výrazně se zlepšující Hao-Tong Li, Adam Scott, Nicolai Hojgaard či veterán Pablo Larrazabal. Čtyřicetiletý Španěl si to nejlepší schoval na závěr. Trefil šest birdie, ani jednou nechyboval a vystoupal až na dělené čtvrté místo.

Zklamání naopak zažil vítěz z minulého týdne Tommy Fleetwood. Na úvodních sedmi jamkách zahrál tři bogey a ztrátu již nedohnal. Dělené čtrnácté místo tak rozhodně není to, co Angličan po titulu z Dubai Invitational očekával.