Dunlap si po historickém triumfu dá pauzu

PGA TOUR
Dunlap si po historickém triumfu dá pauzu

Nick Dunlap se stal zcela jistě největší senzací posledních měsíců, když jako amatér ovládl The American Express. Startovat měl i v tomto týdnu na Farmers Insurance Open, místo toho se ale bude věnovat rodině.


Za vítězství neobdržel jediný dolar, přesto se mu změnil život. Američan Nick Dunlap senzačně triumfoval na The American Express a místo sponzorských pozvánek získal plnou kartu až do roku 2026.

Dostal pozvánky na Masters, PGA Championship a U.S. Open. Tedy za předpokladu, že se stane profesionálem a přijme členství na PGA Tour. Dunlap ze světové amatérské trojky poskočil na nejvyšší pozici, když se stal teprve osmým amatérem od roku 1940, který získal titul na PGA Tour.

Zároveň je prvním amatérem od Phila Mickelsona, jenž takto triumfoval v roce 1991. V prohlášení vydaném PGA Tour ale nyní dvacetiletý hráč oznámil, že si minimálně v tomto týdnu od golfu odpočine.

Na Farmers Insurance Open taktéž obdržel sponzorskou pozvánku, díky brzkému členství se ale vrací domů a nejbližší čas stráví se svou rodinou a přáteli.