Ve Spojených arabských emirátech se k rekordu přiblížil Olesen, konkurenci mu budou dělat dva krajané

DP World Tour
Ve Spojených arabských emirátech se k rekordu přiblížil Olesen, konkurenci mu budou dělat dva krajané

Třetí ročník a druhé vítězství dánského golfisty? Po třech kolech Ras Al Khaimah Championship to tak skutečně vypadá. Za rekordním skóre se žene Thorbjørn Olesen, starosti mu chce ve finále přidělat Rasmus Hojgaard. 


První ročník Ras Al Khaimah Championship ovládl Nicolai Hojgaard, loni jej následoval senzační vítěz Daniel Gavins. Po roční odmlce se o slovo opět hlásí dánský golfista, tentokrát napravený potížista Thorbjørn Olesen.

Ten sice v rámci třetího kola poprvé chyboval, na obou devítkách ale zapsal po pěti zásazích a dostal se do čela před svého krajana Rasmuse Hojgaarda. A zatímco jeho dvojče Nicolai bude bojovat o svůj první titul na PGA Tour, Rasmus by rád proháněl svého zkušenějšího kamaráda.

Hojgaardovi se ale sobota příliš nepovedla, upsal jen čtyři rány a přenechal čelo Olesenovi. Ve hře o triumf je i další Dán, Marcus Helligkilde, který trefil v rámci třetí rundy svůj druhý eagle a bez jediné chyby obešel hřiště Al Hamra Golf Club za -6.

Finálové kolo třetího ročníku turnaje odstartuje o čtvrt na pět ráno našeho času, finálový flight ve složení Olesen - R. Hojgaard - Lacroix vystartuje pět minut po deváté ranní.

Prvně jmenovaný má velkou příležitost překonat turnajový rekord, který před dvěma lety ustanovil již zmíněný Nicolai Hojgaard. Na něj mu aktuálně schází dvě rány. Dvě rány také potřebuje k vytvoření svého osobního rekordu, který si vytvořil loni v únoru na Thailand Classic.