Jedenáctý start, první vítězství. Pavon slaví jako první Francouz od roku 1907

PGA TOUR
Jedenáctý start, první vítězství. Pavon slaví jako první Francouz od roku 1907

Matthieu Pavon se při svém jedenáctém startu na PGA Tour dočkal prvního titulu. Francouzský golfista zvládl náročné finálové kolo Farmers Insurance Open a je prvním vítězem této národnosti od roku 1907!


Pavon odstartoval finálové kolo chybou na jedničce, vše ale perfektně napravil už na první devítce, když čtyřikrát zaskóroval a vytvořil si náskok, který nikdo z dalších hráčů nemohl dohnat.

Po bogey na sedmnáctce sice závěr mírně zdramatizoval, nervy ale udržet dokázal a po zásahu na závěrečném pětiparu mohl zvednout ruce nad hlavu. Druhého Nicolaie Hojgaarda porazil právě o jednu ránu, neboť i Dán na osmnáctce podle očekávání zaskóroval.

Zklamal naopak dosavadní lídr Farmers Insurance Open, Němec Stephan Jaeger. Z úvodních tří jamek sice vytěžil dvě birdie a držel se pevně čela leaderboardu, v následujícím průběhu ale o dvě rány přišel, finálovou rundu zvládl pouze v paru a musí se smířit s třetím místem.

Ještě hůře ale dopadl další vyzyvatel Thomas Detry, jenž o víkendu zahrál tři rány nad par hřiště Torrey Pines a propadl se až na dělené dvacáté místo. Z domácích hráčů se na dělené třetí místo propracovali Nate Lashley a Jake Knapp, šestou pozici obsadil hlavní favorit turnaje Tony Finau.

Zpět k Pavonovi. Ten uspěl při svém teprve jedenáctém startu na PGA Tour a je prvním francouzským vítězem od Arnauda Massyho, který v roce 1907 triumfoval na The Open.