Rekordní skóre pro hřiště i Olesena. Ve Spojených arabských emirátech neměl konkurenci

DP World Tour
Rekordní skóre pro hřiště i Olesena. Ve Spojených arabských emirátech neměl konkurenci

Dánský golfista Thorbjørn Olesen neměl na Ras al Khaimah Championship soupeře a po rekordním skóre -27 se raduje z osmého titulu na okruhu DP World Tour. 


Thorbjørn Olesen si finálové kolo ve Spojených arabských emirátech pohlídal a získal svůj osmý titul z DP World Tour, z toho čtvrtý mimo evropský kontinent. Olesen měl vskutku zajímavý začátek nedělní rundy, když po birdie ztratil na dvojce hned dvě rány, ale na trojce opět skóroval.

Od double-bogey byl bezchybný a nikomu nedal šanci. Po kole za -5 se dostal na rekordní skóre -27. To je rekordní jak pro turnaj Ras al Khaimah Championship, tak pro dánského golfistu. Do této chvíle bylo jeho nejlepším výsledkem čtyřiadvacet ran pod par na Thailand Classic.

Olesenovi sekundoval Rasmus Hojgaard, jenž ale na vítěze ztratil šest ran. Skončil tak druhý, stejně jako jeho dvojče Nicolai na turnaji PGA Tour Farmers Insurance Open. Třetí Dán, Marcus Helligkilde, který si po třech kolech dělal zálusk na TOP 10, ve finále ztratil tři rány a musí se spokojit až s dělenou třiadvacátou pozicí. 

Nejlepší umístění v kariéře od Open de Portugal v roce 2021 slaví Frederic Lacroix. Osmadvacetiletý Francouz skončil na samostatném třetím místě a nový rok odstartoval skutečně skvěle.