Bahrajn na úvod zažil překvapení, vede Francouz Vaillant

DP World Tour
Bahrajn na úvod zažil překvapení, vede Francouz Vaillant

Bahrain Championship v rámci DP World Tour odstartovalo poměrně překvapivě. Po prvním kole vede Francouz Tom Vaillant, druhou příčku pro sebe získal další neznámý, Švýcar Joel Girrbach. 


Po třinácti letech se DP World Tour vrátila do Bahrajnu a čtvrtý turnaj letošního roku odstartoval skutečně překvapivě. V čele se po osmi birdie a čistém kole nachází Francouz Tom Vaillant, který se přitom nachází až na 454. místě světového žebříčku.

Jen o ránu zpět kvůli bogey na tříparové šestnáctce je Švýcar Joel Girrbach, jenž je dokonce až na 526. pozici ve světovém pořadí. Společně s ním ztrácí jedinou ránu na čelo Zander Lombard, jenž už patří mezi ostřílenější borce.

Z hlavních hvězd se úvodní kolo Bahrain Championship na hřišti Royal povedlo Rasmusi Hojgaardovi, kterému vyšla především úvodní devítka a poté závěr kola. Při něm napravil dvě zaváhání z jedničky a šestky a posunul svůj účet na -5.

První kolo přineslo hned dvě esa. Marcus Armitage zažil famózní úvod turnaje. Od desítky do třináctky upsal celkem pět ran a hole-in-one z dvanáctky stál rozhodně za to. V dalším průběhu úvodní rundy jej napodobil Číňan Chen Guxin, který pro změnu poslal míček rovnou do jamky z týčka tříparové dvojky.