Frittelli pustil soupeře k sobě i před sebe. Skvělým závěrem ale titul v Bahrajnu urval pro sebe

DP World Tour
Frittelli pustil soupeře k sobě i před sebe. Skvělým závěrem ale titul v Bahrajnu urval pro sebe

Dylan Frittelli ve finálovém kole Bahrain Championship nehrál příliš dobře a po dvanácté jamce přišel o vedení. Díky fantastickému závěru se ale na čelo leaderboardu vrátil a třetí titul si uniknout nenechal. 


Dylan Frittelli prožil nejhorší kolo v celém turnaji. Na první devítce nedokázal zaskórovat a po bogey na tříparové sedmičce k sobě připustil dva soupeře, krajana Zandera Lombarda a Švéds Jespera Svenssona.

Druhého jmenovaného dokonce na chvíli pustil před sebe, neboť zachyboval i na dvanáctce. Jenže zatímco Svensson hrál od třinácté jamky v paru a Lombard upsal jedinou ránu, Frittelli třikrát zaskóroval a titul si uniknout nenechal.

Na DP World Tour slaví až 434. hráč světa potřetí ve své kariéře, naposledy ale před více než pěti lety. Do TOP 5 se nakonec vešli hned tři Jihoafričané, kromě Lombarda a Frittelliho se čtvrtého místa dočkal Ockie Strydom, který ve finálové rundě zahrál ránu nad par hřiště.

Elitní desítku pro sebe opět ukořistil Rasmus Hojgaard. Od čtvrtého místa na Open de France na konci září absolvoval Hojgaard deset turnajů a jeho nejhorším umístěním je dělené šestadvacáté místo z Andalucía Masters.