Tři kola a dost. V Pebble Beach díky rekordní rundě uspěl Clark, další parádní úspěch pro Pavona

PGA TOUR
Tři kola a dost. V Pebble Beach díky rekordní rundě uspěl Clark, další parádní úspěch pro Pavona

Třetí titul za necelý rok získal na PGA Tour Američan Wyndham Clark. Na AT&T Pebble Beach Pro-Am zvítězil díky rekordnímu kolu za 60 ran a také proto, že čtvrté kolo se kvůli nepříznivému počasí neuskutečnilo. 


Závěrečné čtvrté kolo AT&T Pebble Beach Pro-Am bylo odloženo na pondělí kvůli nepřízni počasí. Jelikož se ale zlepšení podmínek neočekávalo ani dnes, rozhodli se organizátoři ukončit turnaj už po třech kolech.

Třetí vítězství během necelého roku si tak připsal Američan Wyndham Clark, který přitom na hřišti Monterey Peninsula Country Club odstartoval jen v paru. V pátek upsal pět ran, přesto to na boj o vítězství rozhodně nevypadalo.

Moving day ale vítězi U.S. Open z minulého roku patřilo. I přes jedno bogey nasázel 60 ran (-12), překonal rekord hřiště a nebyl daleko od magické devětapadesátky. Na osmnáctce ale putt do eaglu neproměnil.

Přesto si vytvořil náskok jedné rány před Švédem Ludvigem Abergem, který mu nakonec stačil k titulu. Vynikající úvod roku má za sebou také Matthieu Pavon. Po vítězství na Farmers Insurance Open končí na Pebble Beach třetí a od triumfu na Open de Espaňa potvrzuje neuvěřitelnou formu.

Tři rány na Clarka ztratili Mark Hubbard a Thomas Detry. V TOP 5 tak opět převažují evropští hráči. Závěr elitní desítky pro změnu patří americkým favoritům. Šesté místo dělí Scottie Scheffler a Justin Thomas, nejlepší desítku uzavírá Sam Burns.