Kousková po famózním Moving day pronikla do TOP 10

Sára Kousková
Kousková po famózním Moving day pronikla do TOP 10

Sára Kousková zahrála na Magical Kenya Ladies Open fantastické třetí kolo a před nedělním vyvrcholením se propracovala na vynikající dělené osmé místo.


Po dvou kolech Sára Kousková jen tak tak prošla cutem, který byl nastaven na +6 a ze hry vyřadil Kristýnu Napoleaovou i Janu Melichovou. Kousková s náskokem jedné rány prošla, ale na vynikající výsledek to v Keni rozhodně nevypadalo.

Třetí kolo ale vše změnilo. Kousková poprvé zaskórovala už na dvojce, a i když o ránu vzápěti na tříparové čtyřce přišla, od šestky do desítky zahrála tři birdie a jeden eagle a dostala se po dlouhé době na skóre even par.

Na patnáctce už šla dokonce do červených čísel. Vzápětí sice opět zahrála bogey, díky povedenému závěru birdie-birdie ale ve třetím kole odepsala sedm ran, což jí posunulo na fantastické dělené osmé místo.

Kousková je navíc jen dvě rány od TOP 3, dvě nejlepší hráčky se ale od zbytku startovního pole výrazně oddělily. Italka Alessandra Fanali a Singapurka Shannon Tan totiž po třech rundách hrají za -9 a právě tyto dvě si to nejspíše rozdají o titul.