Phoenix Open po bitvě patří Taylorovi, smutným hrdinou Hoffman

PGA TOUR
Phoenix Open po bitvě patří Taylorovi, smutným hrdinou Hoffman

Na TPC Scottsdale se v neděli dohrálo Waste Management Phoenix Open. Hráči absolvovali téměř dvě kompletní kola a nejlépe se s nastalou situací popasoval Kanaďan Nick Taylor. 


Téměř deset let po prvním triumfu se Kanaďan Nick Taylor dočkal svého čtvrtého vavřínu na PGA Tour. Jednoduché to ale rozhodně neměl. Ve hře bylo několik velkých jmen a poměrně dlouho to vypadalo, že se do boje o titul zapojí i Sam Burns či světová jednička Scottie Scheffler.

Náročnou neděli odstartoval Scheffler zajímavou druhou devítkou v rámci třetího kola. Z devíti jamek jen jedna skončila parem, Scheffler upsal čtyři rány a vidět byl i na začátku finálového kola, kdy z úvodních pěti jamek vytěžil čtyři birdie.

Od té chvíle už se ale světová jednička zadrhla, upsala jen jednu další ránu a s výsledkem -18 končí na děleném třetím místě. Stejně skončil také Sam Burns, jenž ve třetím kole nechyboval a skvěle začal také to finálové.

Nakonec zahrál nejlepší kolo v turnaji, ani -7 ale na nejlepší nestačilo. Blízko k triumfu naopak byl Charlie Hoffman, který mohl slavit po dlouhých osmi letech. Udělal pro to vše, ve čtvrtém kole vyrobil jedinou chybku, zahrál stejné skóre jako Burns a dlouho vedl.

V samotném závěru jej ale dohnal Taylor, který zažil neobyčejné finále. Na obou devítkách zahrál ve stejném pořadí šest parů, birdie, birdie, par a znovu birdie. Díky fantastickému závěru si vybojoval play-off a i v něm na obou jamkách zaskóroval.

Zatímco Hoffman na osmnáctce kontroval také birdie, druhý pokus na závěrečné jamce už nezvládl. Raduje se tak Taylor, společně s Adamem Scottem jediný neamerický hráč v TOP 10.

Evropanům WM Phoenix Open příliš nevyšlo. Nejlepším hráčem starého kontinentu se stal Matt Fitzpatrick na děleném patnáctém místě, Thomas Detry skončil osmadvacátý.