Pět birdie, šest bogey. Tiger Woods na Rivieře odstartoval rok 2024

Tiger Woods
Pět birdie, šest bogey. Tiger Woods na Rivieře odstartoval rok 2024

Tiger Woods má za sebou úvodní kolo v roce 2024 i se svou novou značkou Sun Day Red. Americké legendě perfektně vyšly třípary a pětipary, se čtyřpary se ale pral. 


Tiger Woods všechny pětipary využil ke skórování a na všech třech si připsal birdie. Poměrně úspěšný byl i na tříparech. Ze čtyř proměnil dva v birdie, ze čtrnáctky a sedmnáctky odcházel s parem.

Problémem ale byly jamky čtyřparové. Hned na šesti z nich ránu ztratil, včetně té poslední. Kvůli bogey na osmnáctce se tak dostal na skóre +1 a ve stále nedohraném prvním kole The Genesis Invitational mu patří 55. pozice.

Stejně zahráli i Cameron Young, Benjamin Griffin či jeho dlouholetý kamarád Justin Thomas. Ten naopak na druhé devítce zachraňoval do té chvíle nepovedené kolo. Zpět ale k Woodsovi.

V prvním kole na Rivieře trefil osm ze čtrnácti fairway a pouze deset z osmnácti greenů v regulaci. Na nich už to tak špatné nebylo, třicet puttů je toho důkazem. Nejdelší drive poté měřil 332 yardů, v tomto ohledu patřil mezi nejlepší dvacítku. 

A ke svému jménu přidal Tiger Woods i jeden nepopulární úder, konkrétně amatérům velmi dobře známý shank. I těm nejlepším se něco takového může stát.