Cantlay na Rivieře drtivě unikl, nejlepší Evropan ztrácí sedm ran, Spieth byl diskvalifikován

PGA TOUR
Cantlay na Rivieře drtivě unikl, nejlepší Evropan ztrácí sedm ran, Spieth byl diskvalifikován

Na The Genesis Invitational diváci žádné excesy nevyvádí, o zajímavé okamžiky ale nouze rozhodně není. Tiger Woods odstoupil, Jordan Spieth byl diskvalifikován a ke svému devátému titulu výrazně nakročil Patrick Cantlay. 


Tiger Woods kvůli chřipce ukončil své působení na The Genesis Invitational ve druhém kole, po dohrání své rundy byl pro změnu diskvalifikován Jordan Spieth, jenž podepsal špatně vyplněnou skórkartu.

Ranou turnaje se blýskl Will Zalatoris, na tříparové čtrnáctce si připsal eso a je ve hře o titul. I když jednoduché to mít nebude, stejně jako další hráči v TOP 10 jako Hideki Matsuyama, Tony Finau, Xander Schauffele, MacKenzie Hughes, Corey Conners či Jason Day.

Posledně dva jmenovaní totiž ze druhé pozice ztrácí na vedoucího Patricka Cantlaye pět ran. Světová sedmička po skvělém úvodu za -7 předvedla další vynikající kolo, tentokrát dokonce bez chyby.

Po eaglu z jedničky přidal Cantlay další čtyři birdie a do Moving day jde ze skvělé výchozí pozice. Opět se naopak příliš nedaří Evropanům, nejlepším z nich je zatím Tommy Fleetwood, jenž ale na Cantlaye ztrácí devět ran.

Dohráno poté mají Sepp Straka či Matt Fitzpatrick, dále nepokračují ani Justin Thomas, Matt Kuchar, Wyndham Clark či Keegan Bradley.