Cabrera se definitivně vrací. Po PGA Tour Champions si zahraje i o body do světového žebříčku

PGA TOUR
Cabrera se definitivně vrací. Po PGA Tour Champions si zahraje i o body do světového žebříčku

Ángel Cabrera si ve vězení odseděl 30 měsíců. Nyní je zpět a po absolvování Trophy Hassan II si zahraje také o premiérové body do světového žebříčku, když na něj v příštím týdnu čeká turnaj Korn Ferry Tour.


Čtyřiapadesátiletý golfista si ve vězení za násilnosti vůči dvěma svým partnerkám odseděl celkem 30 měsíců. Propuštěn byl loni v srpnu a svůj život, zdá se, změnil od základů.

V argentinském vězení se vrátil do školy, začal se léčit ze závislosti na alkoholu, narodil se mu další syn a svou současnou partnerku Yamilu Alvarez pojal za svou.

A konečně se také vrací ke golfu. Od zítřka po boku dalších legend absolvuje turnaj Trophy Hassan II. A v příštím týdnu se dočká také prvního turnaje, ve kterém bude moci posbírat nějaké body do světového žebříčku.

Od 29. února do 3. března si Olivos Golf Clubu v domácím prostředí zahraje 117 Visa Argentina Open v rámci Korn Ferry Tour. Pozvánku dostal od Argentinské golfové asociace a bude si moci zahrát o The Open Championsip. Pozvánku na tento major totiž dostane vítěz turnaje.

"Odmítl jsem kohokoliv poslouchat a dělal jsem si to, co jsem chtěl a kdy jsem chtěl. A to bylo špatně. Prosím Micaelu a Celii o odpouštění. Měli tu smůlu, že byli se mnou, když mi bylo nejhůř. Nebyl jsem ďábel, ale dělal jsem špatné věci," hodnotil svůj předchozí život pro GolfDigest.

"Golf mi další všechno a vím, že nikdy nebudu schopen splatit vše, co tomuto sportu dlužím," dodával v loňském rozhovoru. Cabrera by si rád opět zahrál i ve Spojených státech amerických. Aktuálně žádá o cestovní víza, první pokus mu ale byl zamítnut.

Velmi rád by totiž absolvoval i Masters. V Augustě vyhrál v roce 2009 a má tedy možnost na prvním majoru sezony startovat. "V současné době jsme v kontaktu se zástupci Ángela. Nemá ale vízum a tento proces se nadále řeší. Přejeme mu v tomto úsílí hodně štěstí a určitě jej rádi uvítáme zpět," řekl nedávno předseda Augusta National Golf Clubu Fred Ridley.