Kvarteto Češek odstartovalo další turnaj LET. V Maroku nejlépe začala Spilková

Klára Spilková
Kvarteto Češek odstartovalo další turnaj LET. V Maroku nejlépe začala Spilková

V Maroku pokračuje Ladies European Tour a opět u toho nechybí čtyři české zástupkyně. Skvěle měla rozjeté své úvodní kolo Sára Kousková, po dvou double-bogey v řadě se ale propadla. V červených číslech je tak pouze Klára Davidson Spilková. 


Spilková v úvodním kole Lalla Meryem Cup trefila čtyři birdie, třikrát ránu ztratila a se skóre -1 se usadila na parádní dělené čtrnácté pozici. Velmi dobré úvvodní kolo má za sebou také Kristýna Napoleaová.

Ta nasázela dokonce pět birdie, nevyvarovala se ale několika chybek. Na obou devítkách ztratila po třech ranách a do druhé rundy půjde z dělené jednačtyřicáté pozice. Perfektně začala Sára Kousková, po birdie na čtyřce přidala ihned další a úvodní devítku končila s výsledkem -1.

Jenže na jedenáctce a dvanáctce přišel poměrně značný výpadek. Dvě double-bogey v řadě kolo otočila, výsledkem je tak skóre +2 a dělené padesáté místo. Po cutu na Saudi Ladies International se marocký úvod vůbec nepovedl Janě Melichové.

Šestadvacetiletá hráčka zaskórovala jen na pětiparové pětce, celkem poztrácela sedm ran a zítra bude potřebovat značné zlepšení. První příčka patří Mexičance Marie Fassi, jež bez jediné chybky upsala osm ran.