Knapp při své deváté účasti na PGA Tour míří za prvním titulem, nejvážnějším soupeřem bude Välimäki

PGA TOUR
Knapp při své deváté účasti na PGA Tour míří za prvním titulem, nejvážnějším soupeřem bude Välimäki

Jake Knapp se ve třetím kole Mexico Open utrhl ze řetězu a při své deváté účasti na PGA Tour je velmi blízko k prvnímu titulu mezi elitou. Příležitost na úvodní triumf ale budou mít i další. 


Při neúčasti největších hvězd světového golfu má šanci na první titul z PGA Tour hned několik golfistů. Z elitní devítky po třech kolech může na premiérový triumf dosáhnout hned sedmička z nich.

Nejblíže k němu v Mexiku má Američan Jake Knapp, jenž po první devítce rozhodně útočil na skóre začínající pětkou. Nasázel sedm birdie a úchvatně puttoval. Na druhé devítce ale ke čtyřem birdie přidal také tři bogey a jeho účet se tak zastavil na třiašedesáti (-9).

I tak půjde do finále s náskokem čtyř ran na Fina Samiho Välimäkiho, který by se také mohl radovat z prvního úspěchu mezi elitou. Podobně na tom jsou také Chan Kim, Henrik Norlander, Benjamin Silverman, Robert MacIntyre a Justin Lower.

Osm ran na lídra ztrácí dvojnásobný vítěz z Tour Erik van Rooyen a také Angličan Matt Wallace, jenž uspěl loni na Corales Puntacana Championship. Největší hvězda turnaje, Tony Finau, je s -8 na dělené dvacáté příčce.