Devátý start, první titul. PGA Tour má letos už třetího nováčka s titulem, v Mexiku se dočkal Knapp

PGA TOUR
Devátý start, první titul. PGA Tour má letos už třetího nováčka s titulem, v Mexiku se dočkal Knapp

Devátý start ve svůj první triumf na PGA Tour proměnil Američan Jake Knapp. Ve finále Mexico Open sice nijak nezářil, o první pozici ale nepřišel a stal se tak třetím nováčkem, který se letos dočkal nečekaného titulu. 


Jake Knapp do finálového kola odstartoval poměrně nervózně. Po bogey na jedničce přišel o další ránu na trojce a pustil k sobě Fina Samiho Välimäkiho. Ten zaskóroval na čtyřce a po eaglu na sedmičce se dostal na úroveň Knappa.

Na druhé devítce ale finský mladík své skóre neudržel. Zatímco Knapp uhrál čistou druhou devítku s jedním zásahem, Välimäki po bogey na desítce sice ránu na dvanáctce získal zpět, po další ztrátě ze třináctky už se ale vzpamatovat nedokázal.

Na poslední jamku tak přicházel se ztrátou dvou ran a první ránu posadil přesně pod plot. Výsledkem byl tak poprvé v turnaji na závěrečné jamce jen par. Druhé místo je pro pětadvacetiletého rodáka z Nokie přesto vynikající.

Raduje se ale Knapp, a to konkrétně při své deváté účasti na Tour. Zároveň se stal letos už třetím nováčkem, který slaví. Před ním se dočkali také Matthieu Pavon a Nick Dunlap.

Do elitní pětky se díky skvělé finálové rundě dostali Stephan Jaeger a také olympijský medailista C.T. Pan (oba -6 a celkem -14). O ránu za TOP 10 poté zaostal Tony Finau, společně s nejlepším domácím hráčem Alvarem Ortizem a dalšími dělí třináctou příčku.