Knapp s McIlroyem zvládli společnou partii parádně, senzačně vede Cauley

PR článek
Knapp s McIlroyem zvládli společnou partii parádně, senzačně vede Cauley

Leaderboard Cognizant Classic je po dvou kolech nesmírně zajímavý. Jake Knapp a Rory McIlroy odehráli ve společném flightu parádní partii a jsou jednoznačně ve hře o titul. Nečekaně ale vede Bud Cauley, jenž se teprve nedávno vrátil po tříleté pauze. 


Po těžké autonehodě v roce 2018 hraje svůj teprve třetí turnaj za čtyři a půl roku. A vede si skvostně. Bud Cauley není ani ve světovém žebříčku, přesto po dvou kolech vede Cognizant Classic.

V prvním kole se Cauleymu zdařila především první devítka, na které zahrál pět birdie z úvodních šesti jamek. Včera už bez jediné chyby dokonce upsal ran šest a propracoval se do čela o jedinou ránu před krajana Austina Eckroata a Jihoafričana Garricka Higga.

Další pořadí leaderboardu je také nesmírně zajímavé. Jen dvě rány na lídra ztrácí Victor Perez a Kevin Yu z Tchaj-Wanu, o tři rány zpět je hned osm golfistů včetně vítěze z minulého týdne Jakea Knappa a Roryho McIlroye, kterým hra ve společném flightu seděla.

Tři údery od první pozice jsou také Shane Lowry, olympijský medailista C.T. Pan nebo Cameron Young, světový hráč s pořadovým číslem třiadvacet. Cutem se bez problémů protáhl i třetí hráč ve flightu s McIlroyem a Knappem, tedy obhájce titulu Chris Kirk.

Volno nemají ani Tom Kim, Matthew Fitzpatrick, Ryan Fox, Billy Horschel, Minwoo Lee, Rickie Fowler, Robert MacIntyre a Justin Rose. Cutem naopak zcela jistě neprojdou (závěr druhého kola se bude dohrávat dnes) Francesco Molinari, Ryan Palmer, Sepp Straka, Sungjae Im, Thorbjorn Olesen, Pádraig Harrington, Matt Kuchar a Matt Wallace.

Ránu druhého kola a nejspíše i celého turnaje si zajistil nováček Tour Nick Dunlap. Na tříparové sedmičce trefil eso a i díky němu se zatím usadil na dělené čtyřiadvacáté pozici.