Eckroat se při svém padesátém startu na Tour dočkal nečekaného triumfu. Pondělní dohrávku zvládl nejlépe

PGA TOUR
Eckroat se při svém padesátém startu na Tour dočkal nečekaného triumfu. Pondělní dohrávku zvládl nejlépe

Po bouřce se na PGA National dohrával turnaj Cognizant Classic až dnes. Dohrávku nejlépe zvládl Američan Austin Eckroat a při svém padesátém startu získal svůj první vavřín.


Fantastickým finálovým kolem se k nejlepším přiblížil už včera Erik van Rooyen. Na první devítce nasázel sedm birdie, další ránu upsal na té druhé a mohl jen čekat. Kvůli silnému dešti a bouřce se Cognizant Classic dohrával až dnes.

K Van Rooyenovi se dotáhl Minwoo Lee, kterému ke konečnému skóre -14 pomohl i čtvrtý eagle v turnaji. Ani ten ale na vítězství nakonec nestačil. Radovat se nemůže ani Shane Lowry, který zvládl závěrečných jamek pouze v paru. Stejně dopadl i David Skinns, který šel s irským sympaťákem v závěrečném flightu.

Při své padesáté účasti na PGA Tour se tak dočkal Američan Austin Eckroat, který dnešní dohrávku zvládl prakticky bez nervů. Poprvé zaskóroval po pěti parech v řadě na dvanáctce, další birdie přidal na jamce následující, a ačkoliv vzápětí chyboval, zásahem na šestnáctce si vypracoval náskok tří ran, který již nemohl nikdo dorovnat.

Eckroat si tak připsal největší úspěch své kariéry. Tím dosavadním byla druhá pozice z AT&T Byron Nelson. Fantastický "dvojtýden" má za sebou Jake Knapp. Po titulu z Mexico Open se na PGA National taktéž hlásil o prvenství, tentokrát skončil čtvrtý.

V letošním roce získal už své třetí umístění mezi TOP 5 a je rozhodně dosud největším překvapením PGA Tour.